Hur äter man?
Thailändsk "etikett" påbjuder att man förser sig med endast en sked mat åt gången som man lägger upp på sin tallrik tillsammans med riset. Man äter upp det man tagit och först därefter tar man en sked av en annan rätt o.s.v.


Tempo
Maten bör ätas lungt och särskilt goda rätter kan man beställa mer av eller kanske ytterligare rätter som kan komplettera måltiden. Thailändare beställer som regel riset i större skålar som serveringspersonalen lägger upp åt gästerna ifrån. När en skål tagit slut beställer man en ny.

Kryddstark mat
Kryddor är en viktig ingrediens i Thailändsk mat. Men långt ifrån alla rätter är starkt kryddade, många är milda eller bara lite kryddiga. "Kryddigheten" kan spädas med ris så att även "starka" rätter kan avnjutas och den modige kan även pröva de "riktigt starka".
Det är inte en god idé att välja en rätt som traditionellt tillagas kryddstark och be att få den med mindre kryddor i. Resultatet blir bara en "urvattnad" karaktärslös rätt som inte gör någon glad, varken gästen eller kocken :(
Om du av misstag beställt något som är för starkt kan du be att få en skivad banan, som delvis neutraliserar den brännande känslan i munnen.

Tillbaka...